onsdag 6 april 2011

Steve Rogers tillbaka som Captain America

Captain America #1
(omslag av Steve McNiven)
I juli månad är det inte bara premiär för nya Captain America-filmen utan också för två Cap-titlar på de amerikanska seriehyllorna. Den pågående titeln byter namn till Captain America and Bucky med #620 och vi får även en helt ny Captain America-titel, bägge av mannen bakom Cap sedan 2005: Ed Brubaker!!

Under det senaste året har jag frossat i Cap-serier: först John Byrnes War and Remembrance, 4 Essential-volymer och slutligen den första omnibusen med Brubakers Cap. I morgon ska jag hämta Death of Captain America-omnibusen och har två Essential-volymer kvar att läsa. Jag är helt såld!

När man slukar så här mycket av en serie är det lätt att se att Cap oftast lockar fram det bästa i händerna på de flesta. Brubaker är ändå tveklöst bäst.


Captain America and Bucky
(omslag av Ed McGuiness)
 Först återupplivar han Bucky (ungefär lika tabubelagt som att återuppliva Gwen Stacy eller morbror Ben), dödar Steve Rogers, låter Bucky bli den nye Cap, återupplivar Steve och gör honom till säkerhetschef över nationen som The Super Soldier och nu slutligen tillbaka som Cap.

Brubaker får även i fortsättningen sällskap av riktigt bra tecknare eller vad sägs om Steve McNiven (Civil War) och Chris Samnee (Thor - The Mighty Avenger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar