torsdag 24 februari 2011

Alpha Flight Returns

Efter många om och men kommer Kanadas bästa och enda supergrupp tillbaka med en egen tidning i maj 2011. Det är inte bara tidningen som får en ny chans utan hela orginalgänget från John Byrnes dagar!

I New Avengers #16 drabbades den annars lysande författaren Brian Michael Bendis av hybris och lät alla medlemmarna (utom Sasquatch) stryka på foten i mötet med The Collective.
Under en av Marvels senaste Cross Overs Chaos War (författad av Greg Pak och Fred Van Lente) återvänder medlemmarna från dödsriket för att tillsammans möta diverse kraftigt motstånd.
Författarna fick tydligen blodad tand för de har beslutat att ge ut en miniserie på 9 nummer samt ett Point One-nummer och om försäljningen går bra finns det chans på fler nummer (för er som inte hänger med i allt som Marvel gör idag så är Point One ett slags startnummer för att signalera "börja läsa här").

Vi kommer alltså få möta Guardian, Vindicator, Shaman, Snowbird, Aurora, Northstar, Marrina och Sasquatch dvs samma gäng som fanns med i John Byrnes klassiska årgång från 1983. Den enda medlemmen som saknas är Puck som tydligen fortfarande är upptagen i helvetet men misströsta inte för det.

Första mötet med Alpha Flight för mig var i X-Men #120-121 som publicerades i svenska X:en #3 1984 och jag har älskat dem sedan dess. Byrne har förklarat att teamet skapades enbart för att de skulle vara jämnbördiga med X-Men vid en strid och att han tydligen var motvillig till att ge dem en egen tidning. De första numren av Alpha Flight finns publicerade i Alpha Flight Classic Vol.1 och tanken var att det skulle komma en Vol.2 men den stoppades tydligen pga dålig försäljning av den första. Mycket tråkigt eftersom Byrnes team har så många bra djupbottnade karaktärer och galna äventyr att det räcker för att ge ut alla 28 nummer han skrev och tecknade. Förhoppningsvis går den nya tidningen så bra i USA att Marvel får tummen ur röven och ger ut dessa nummer i fler volymer av Alpha Flight Classic. Finns ingen som helst anledning att låta starkars svältfödda Marveliter gå miste om en sådan läckerbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar